HET GELUK VAN DE GEMEENTE HAAKSBERGEN

- 7,5  -

Dit is het gelukscijfer van de gemeente Haaksbergen.

Het Bruto Twents Geluk is onderzocht op elf dimensies: gezondheid, milieu, persoonlijke ontwikkeling, welzijn, inkomen, huisvesting, balans werk-privé, veiligheid, baanzekerheid, sociale contacten en maatschappelijke betrokkenheid.

De uitkomsten zijn vertaald in rapportcijfers per dimensie. Daardoor is het mogelijk om in één oogopslag te zien op welke vlakken inspanning geleverd kan worden om het Bruto Twents Geluk en daarmee dus de brede welvaart, te vergroten. 

De gemeente Haaksbergen scoort op de brede welvaartsdimensies in een viertal dimensies hoger dan het Twentse gemiddelde. In de dimensies huisvesting, milieu, inkomen en gezondheid scoort Haaksbergen hoger dan gemiddeld. Scores zijn hier respectievelijk een 8,7, een 7,8, een 8 en een 8,2. Twentse gemiddelden in deze dimensies liggen op een 8, een 7,1, een 7,1 en een 7,3.  

Bekijk alle resultaten in de tabel hieronder. In de tabel worden scores weergeven in een schaal van 0 tot 1. Hierboven hebben we ze vertaald naar cijfers tussen 0 en 10.  

Een aantal weetjes over Haaksbergen: 

  • 3,8 procent van alle Twentenaren woont in Haaksbergen, ook wel 24.268 inwoners of 10.300 huishoudens met gemiddeld 2,4 personen (teldatum 1 januari 2022).  
  • Deze gemeente kent een hoger aandeel ouderen (25,2 procent) dan andere Twentse gemeenten (gemiddeld 21 procent). 
  • Haaksbergen telt 2.380 bedrijven. Dat is 4,1 procent van het totaal in Twente. 
  • Haaksbergen telt 10.990 werkzame inwoners. Dat is 3,4 procent van de werkzame Twentenaren. 
  • 39,3 procent van de werkende Haaksbergse bevolking woont en werkt in Haaksbergen. Dat is lager dan het Twentse gemiddelde (43,9 procent).