Aan de slag met Twents Werkgeluk

In samenwerking met Twente Board heeft het ministerie van Inzetbaarheid een werkgelukonderzoek gelanceerd waarin het Twentse bedrijfsleven samen met onderwijsinstellingen en de overheid wordt gestimuleerd om werk te maken van Werkgeluk.

Bedrijven
Voor ondernemers kunnen de resultaten van het onderzoek naar Twents Werkgeluk een kompas vormen om het bedrijf nog beter te kunnen aansturen. Daarnaast is het interessant om te weten hoe gelukkig jouw werknemers zijn in vergelijking met andere bedrijven. Hoe gelukkiger je werknemers zijn, des te groter de kans dat ze blijven. En…een goede score op Twents Werkgeluk een extra lokmiddel zijn om vacatures te vervullen. Want wie wil er nu niet werken bij een bedrijf waar werkgeluk een belangrijke positie inneemt?  

Werknemers
Voor werknemers is het belangrijk om mee te doen met dit onderzoek, omdat op deze manier thema’s waarmee zij minder gelukkig zijn boven water komen. Ook is het onderzoek een kans om iets waarover je eigenlijk niet in gesprek durft te gaan, nu toch aan te geven.   

Keurmerk Gelukgevers van Twente
Excellerende werkgevers waar het werkgeluk in de organisatie hoogtij viert moeten in het zonnetje worden gezet. Niet alleen genieten deze werkgevers reeds van de voordelen van Werkgeluk (productievere en loyalere medewerkers, etc.), ze gaan ook genieten van de voordelen buiten de organisatie. Een werkgever die inzet op een hoog werkgeluk binnen de organisatie is voor veel mensen een aantrekkelijk werkgever. Daarom vinden wij het van belang om die werkgevers te erkennen voor het florerende Werkgeluk in de organisatie en belonen hen met het keurmerk: “Gelukgevers van Twente”.  

Dit keurmerk krijgt een organisatie niet zomaar. Het landelijke Werkgeluk ligt momenteel op een 7,2. Daarom willen wij de werkgevers die hoger dan een 7,5 gemiddeld scoren het keurmerk overhandigen. Bij een score hoger dan een 7,5 kan worden geconcludeerd dat een werkgever daadwerkelijk bijdraagt aan het totale geluksgevoel van de medewerker. De medewerker moet het dan ook veelal “mee eens” of “zeer mee eens” zijn op de basisbehoeften vanuit Deci & Ryan.  

Contact rondom het Twents Werkgeluk Onderzoek 

Voor meer vragen rondom het Twents Werkgeluk Onderzoek verwijzen wij u graag door naar onze collega Thomas Allersma via onderstaande contactgegevens: 

Thomas Allersma
Thomas@ministerievaninzetbaarheid.nl 

Ministerie van Inzetbaarheid
M.H. Tromplaan 33-35
7513 AB Enschede 

M: info@ministerievaninzetbaarheid.nl
T: 06 85 130 6747