HET GELUK VAN DE GEMEENTE DINKELLAND

- 7,4 -

Dit is het gelukscijfer van de gemeente Dinkelland.

Het Bruto Twents Geluk is onderzocht op elf dimensies: gezondheid, milieu, persoonlijke ontwikkeling, welzijn, inkomen, huisvesting, balans werk-privé, veiligheid, baanzekerheid, sociale contacten en maatschappelijke betrokkenheid.

De uitkomsten zijn vertaald in rapportcijfers per dimensie. Daardoor is het mogelijk om in één oogopslag te zien op welke vlakken inspanning geleverd kan worden om het Bruto Twents Geluk en daarmee dus de brede welvaart, te vergroten. 

De gemeente Dinkelland scoort in de dimensies veiligheid, milieu en werk-privé balans hoger dan gemiddeld. Dinkelland scoort hier respectievelijk een 9,1, een 7,9 en een 7,3.  De Twentse gemiddelden van deze dimensies liggen op een 8,5, een 7,1 en een 6,5.  

Bekijk alle resultaten in de tabel hieronder. In de tabel worden scores weergeven in een schaal van 0 tot 1. Hierboven hebben we ze vertaald naar cijfers tussen 0 en 10. 

Een aantal weetjes over Dinkelland: 

  • 4,2 procent van alle Twentenaren woont in Dinkelland, ook wel 26.594 inwoners of 10.520 huishoudens met gemiddeld 2,5 personen (teldatum 1 januari 2022). 
  • Deze gemeente kent een iets lager aandeel jongeren (18,3 procent) dan andere Twentse gemeenten (18,9 procent). Het aantal ouderen (23 procent) ligt hoger dan het Twentse gemiddelde (21 procent). 
  • Dinkelland telt 2.890 bedrijven. Dat is 4,9 procent van het totaal in Twente. 
  • Dinkelland telt 11.860 werkzame inwoners. Dat is 3,6 procent van de werkzame Twentenaren. 
  • 38,8 procent van de werkende Dinkellandse inwoners woont en werkt in Dinkelland. Dat is lager dan het Twentse gemiddelde (43,9 procent).